CranioSacraal

Hoe ziet een CranioSacraalsessie eruit?

In een CranioSacraalsessie leg ik mijn handen op het lichaam en wacht ik tot beweging zich kenbaar maakt. Spieren, organen, alle weefsels in ons lichaam hebben een specifieke bewegingstaal, aangezet door ademhaling, hartslag en het zacht pulseren van het cerebrospinaal (hersen- en ruggenmerg-) vocht. Dit vocht circuleert in de ruimten die ontstaan doordat de hersenen en het ruggenmerg zijn ingepakt in een vliezensysteem. Rondom de vliezen bevinden zich de schedel (het cranium) en de wervelkolom die eindigt in het sacrum. CranioSacraal creëert ruimte en ontspanning in de lagen die het centraal zenuwstelsel beschermen en beïnvloeden zodat jij zo optimaal mogelijk kan functioneren.

Door het volgen van de CranioSacrale puls ontstaat er diep contact. Het denken verdwijnt naar de achtergrond en er ontstaat ruimte waarin gestagneerde energie (pijn, emotie) uit haar isolement kan komen. Het lichaam krijgt de kans zich te herstellen en je krijgt zicht op jezelf. De mogelijkheid dient zich op zo’n moment aan om te kiezen voor het lichaamsgerichte psychologische onderzoek naar jezelf. Echter ook zonder diep in te gaan op onderliggende patronen zorgt CranioSacraal voor pijnverlichting en dat je je beter gaat voelen.

Hier vind je ervaringen van cliënten.

Wanneer kan CranioSacraal je helpen?

Wanneer je zwanger bent, bij stress, burn-out, vermoeidheid, slaapproblemen, de overgang. Maar ook bij rugklachten, schouder- en nekproblemen, hoofdpijnen, spastische darmen, verdriet, trauma verwerking, en voor meer balans tussen lichaam, verstand en emoties.

Baby’s & kinderen: CranioSacraal is zeer geschikt voor baby’s en kinderen! Het heeft een zeer positief effect op huilbaby’s, bij slecht slapen, vroeg opgelopen trauma’s, darmproblemen en bewegingsbeperkingen.

Praktisch

Een sessie duurt een uur en kost €85,-.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling deels dan wel geheel wanneer u aanvullend verzekerd bent.

Als therapeut ben ik aangesloten bijN.C.S.V. (255-0035) en RBCZ (102134 R).

Sessies die niet 48 uur van te voren zijn afgezegd, worden volledig in rekening gebracht.

Hier kan je contact met mij opnemen.