Ervaringen

Direct tot de kern van mijn klachten

Voor mij komt de CranioSacraal  therapie direct tot de kern van mijn klachten. Het geeft mij innerlijke rust en ruimte waardoor er broodnodige energie vrijkomt.

Het leert mij ook beter te luisteren naar mijn lichaam. Kortom het verrijkt mijn leven.

>> I. de Jong, Zandvoort


Een heel andere baby

Soms komen hele bijzondere mensen op je pad, dit is er een! 5 1/2 jaar geleden ontmoette ik Jetske voor het eerst, we hadden net onze tweede dochter gekregen, en omdat het je tweede kind is, heb je al een beetje ‘vergelijkingsmateriaal’. Olivia was toen ze net geboren was geen blije baby, ze huilde veel, was heel gevoelig, wilde niets van papa Tijn weten. Ze was alleen maar rustig als ik haar vast had, sliep heel licht, onrustig. Mijn gevoel zei; er klopt iets niet. De huisarts gaf een aantal tips, omdat het eventueel aan de darmpjes zou kunnen liggen. Deze tips gelijk aangepakt. Ze reageerde er een beetje op, maar nog niet veel. Je gaat dan zelf opzoek. Ik kwam terecht op een site over CranioSacraal therapie, iets in mij zei dat ik hier met Olivia naar toe moest. De afspraak gemaakt en zo onze eerste ontmoeting met Jetske.

Ik kan niet zeggen dat ik snapte wat het inhield, maar ik zag wel nadat ze Olivia had behandeld dat ik al een andere baby mee naar huis nam…. rustiger, blijer, niet zo heftig op papa Tijn reagerend…

Na twee weken zijn we opnieuw naar Jetske gegaan. Onderweg was ze in haar maxi-cosi in slaap gevallen. Jetske zei: ‘Zet haar maar met maxi-cosi en al op de behandeltafel.’ Olivia bleef slapen. Na de eerste aanraking bleef ze zo diep in slaap dat we haar uit de maxi-cosi konden tillen. Jetske vervolgde de behandeling, enkel met aanraking, haar voeten, rug, ze bleef slapen. Ik zei nog waarschijnlijk moet ik terug komen, omdat je nu niet echt wat hebt kunnen doen, maar ze had haar wel degelijk kunnen behandelen. Binnen 20 min kon ik haar (nog steeds slapend) weer mee naar huis nemen.

Tijdens de rit naar huis werd ze wakker, en keek me met grote ogen aan. Heel rustig, alert, en intens.

Bij een baby zie je het resultaat van hoe ze voor en na de behandeling is. Dat was voor mij de grootste graadmeter. Een heel andere baby. Ik begreep later dat ze problemen had bij haar darmen, en door de behandeling is dat weer in balans gebracht. Gereset als het ware. Mij heeft het ook geraakt. Het is moeilijk uit te leggen, maar het helpt me op fysiek, mentaal, en emotioneel vlak. Dat is Jetske haar grote kracht.

>> Sacha, Haarlem


Chronische pijnklachten verzachten

Jetske is voor mij in staat om chronische pijnklachten te verzachten. Tijdens de behandeling voel ik meestal de ruimte ontstaan. Niet altijd is de pijn weg, maar een verandering in intensiteit doet ook wonderen, waardoor de beleving anders wordt: in de meeste gevallen zachter!

Ook voor mijn gehele lichaam én geest voel ik meestal veranderingen: intensere ontspanning waardoor eerdere ervaren problemen en vragen voor mij in een ander daglicht komen te staan. Waardoor ik me bijvoorbeeld niet meer boos maak, maar in verwondering ben! Dan kijk ik heel anders tegen de bergen en problemen aan die ik daarvoor ervoer.

De behandeling van Jetske is voor mij altijd een verheldering, levert meestal een verdieping in inzichten op en vooral een zachtheid, die me altijd verder helpt.

En wat zeker ook helpt is dat Jetske een heel erg aardige vrouw is die meer dan geknipt is voor haar werk!

>> Een trouwe bezoeker, Amsterdam


Wil je meer weten, hier vind je mijn contactgegevens.