Familieopstellingen

Familieopstellingen waar komt het vandaan?
Bert Hellinger is de grondlegger van het familieopstellingen fenomeen. Hij ontwikkelde deze vorm met alle kennis die hij had opgedaan in zijn leven als priester en psychotherapeut. Later ontwikkelde de familieopstellingen zich door tot systemische opstellingen. De termen worden vaak door elkaar gebruikt.

Ik ben gecertificeerd systemisch coach en geef individuele opstellingen.

Wanneer systemische coaching?
Wanneer je rondloopt met (levens)vragen waar je maar niet mee verder komt.  Wanneer je behoefte hebt aan inzicht en helderheid in (familie)patronen.  Als je last hebt van onverklaarbare gevoelens die je graag zou willen plaatsen. Voor helderheid en inzicht in relatieproblemen. Welke relatie dan ook. Met familieleden, vrienden,  collega’s of partners. Een opstelling is zinvol voor alles waar je mee wil komen en inzicht in wil hebben.

Doel van systemische coaching.  
Alles binnen de eenheid is met elkaar verbonden en heeft een eigen plek. Jij dus ook. Jij hebt je eigen plek, je eigen energetische veld, je eigen ruimte die je in mag nemen en je eigen Weten. Leven is een ontdekkingstocht naar jezelf. Je komt impulsen en situaties tegen die je diep raken. Het doel van een opstelling is om de energie die daarbij geblokkeerd is geraakt weer te laten stromen, zodat je besef krijgt van de mogelijkheden op te pad.

Hoe werkt het?  
Je komt met de vraag waar je mee rondloopt. We belichten deze samen in een voorgesprek. Hierdoor krijgen we in beeld welke aspecten symptomen en dynamieken er spelen in jou (familie) systeem. Het is wonderlijk want het veld begint zich op zo’n moment al te openen. Je schrijft je naam en de aspecten personen en symptomen die we bespraken op een A5je en geeft ze 1 voor 1 -te beginnen met jezelf- een plek in de ruimte zodat je erop kan gaan staan. Op deze manier kan je doorvoelen en ervaren wat ze met je doen en je krijgt zicht op hoe ze zich tot jou verhouden. Ik begeleid je hierin zodat je steeds dichter bij jezelf komt en je de lading durft toe te laten. Deze lading krijgt zo de mogelijkheid om zich te verbinden met je lichaam emoties en denken. Ze vormen de krachtbronnen om te groeien naar wie je werkelijk bent.

Een opstelling kost € 120,-